Thursday, 10 October 2013

Pengorbanan .

Assalamualaikum .

Aku . Ehh ? Sudah pagi rupanya . 1.55 am . Hampir pukul 2.00 am . Mata taknak melabuhkan tirainya . Petang tadi aku dah tidur lama . Esok aku ada class . Ahh lantak . Buat sempoi sudah . Haha .

Aku . Baru tergerak hati nak update blog . Ustaz adalah semangat aku . Alhamdulilah ada jugak yang sudi yang membaca blog kerdil ini . Tak mengharapkan populariti sebenarnya . Hanya ingin berkongsi . Cita-cita aku nak jadi penulis ? Sekejap . Tunggu aku kumpulkan semangat dan idea . Hihi . 

Aku . Perngorbanan . Dah 4 hari aku dan dia tak contact . Sebab ? Dia dalam training . Aku semacam "lost" bila kami tak berhubung . Teringat akan dia . Tapi . Berharap sangat , jangan sampai aku lupa padaNYA . Tahniah pada dia sebab dah dapat apa yang dia nak . Aku tumpang gembira . Aku tumpang bahgia . Aku tumpang mendoakan atas kejayaan dia . Yang pasti dia bahgia dengan apa yang dia miliki . 

Aku . Pengorbanan . Sudah kenal dia 3 tahun lebih . Dia suka mencuba semua kerja yang boleh mendatangkan rezeki yang halal . Aku hanya support dia dari belakang . Susah dan senang aku bersama dia . Gembira + sedih + marah + merajuk = Semuanya dengan dia . Aku tak suka mengarah . Aku suka dengan apa yang dia lakukan . Janji kerja itu mendatangkan hasil yang baik untuk dia . Sebab ? Kami hanya insan yang belum ada sahnya . 

Aku . Tunang + Nikah . Sape yang taknak kan ? Semua nak . Tapi perlukan usaha yang lebih . Aku tak taktau nak bekerja . Belum ada niat nak bekerja . Part time . Seperti kawan-kawan lain .  Sudah kenal dia 3 tahun lebih . Niat dia memang suci . Sampai aku susah nak percaya . Tapi akhirnya aku percaya . Tapi . Aku takut . Terfikir . Siapakah bakal imamku ? . Kerana . Aku belum sempurna lagi . Aku takut . Takut dengan jodoh yang lain . Tapi . ALLAH lah sebaik-baik perancang . Aku takut nak fikir . Tapi . Masa depan aku jugak . Tapi . Perkahwinan bukan bab main-main . Tapi . Serius . Tanggungjawab yang berat . Walaupun ianya HALAL . Tapi berat lagi kalau belum SAH . 

Aku . Aku berdoa . Berharap yang niat baik kami ini dilaksanakan olehNYA . Aku tidak mahu kecewa lagi . Dan aku tak mahu mengecewakan orang lain . Tapi bila dah ketentuanNYA ? Terima saje lahh . 

Okay . Thanks . Sudi luangkan sisa-sia hidup korang baca blog kerdil ini . Lain kali singgah ye ! hihi .

menulis kerana ikhlas maka membaca jugak haruslah ikhlas

No comments: