Friday, 1 November 2013

Bila cerita dekat cerita baru dan cerita lama

Bila aku bukak blog ini . Aku mula terdiam . Terfikir . Tergamam . Dan mula menyoal .

Sejak bila aku letak lagu dalam blog ? Ahhhh . Pelik . 

Pedulikan .

Assalamualaikum .

Okay kita mula cerita yang sepatutnya . Hihi . Yeayyy ! Akhirnya cuti sem sudah bermulaaaaaaaaaaaaaaa ! Tapi aku masih di Melaka disebabkan nak uruskan hal pratikal . Alhamdulilah , hal pratikal sudah selesai dan aku dan kawan-kawanku dah dapat tempat untuk pratikal . Rasa happy sangat lepas dengar berita baik nie . Mungkin disebabkan doa dari ibu ayah kami semua dan jugak doa kami , ALLAH telah makbulkan . 

Okay . Seminggu sebelum aku cuti sem nie , akhirnya dapat jugak aku laksanakan tugas aku sebagai C.O.D . Apa ? C.O.D tuh apa ? Ye adik-adik , C.O.D tuh ialah Chef Of the Day bermakna dia sebagai Ketua dalam minggu itu . So akak awak nie jadi ketua lahh . HaHa ! Sejak bila pulak an aku nie jadi kakak korang kan ? Korang pun taknak . Huhu . Tapi untuk pengetahuan korang , bukan aku sorang jadi C.O.D minggu tuh tapi ada lagi 2 orang kawan aku jadi C.O.D . Rasa gagah sikit lahh bila ada seorang lelaki . Sebabnya , kalau aku cakap pun diaorang macam nak dengar . Dah lahh suara slow je . Lagipun aku pun bukannya pandai dalam memberikan tugas pada orang tapi Alhamdulilah semuanya berjalan dengan baik walaupun aku rasa ada je yang tak kena . Takpelah . Benda dah lepas . Jadikan ianya pengalaman dan cabaran hidup . ALLAH kan ada :)

Hurmm . Sebenarnya , banyak cerita tapi aku tak tahu nak mulakan dari mana . Just update yang baru je lahh ye . 

7.10.2013 Tarikh keramat . Tarikh yang paling aku sedih . Masuk 7.11.2013 maka sebulan lahh dia pergi menjalankan tanggungjawab dia . Dan hati ini sentiasa rindu + sayang dia . Tak pernah berubah sesaat pun . Kalau ada jodoh dan kita berdoa untuk itu , insyaALLAH ia takkan hilang ke mana-mana . Jauh di mata tapi dekat di hati . Saya pun harap awak begitu . 

K lahh . 

Ngantuk pulak .

Gudnite .

Rindu awakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Assalamualaikum :')
menulis kerana ikhlas maka membaca jugak haruslah ikhlas

No comments: