Tuesday, 5 June 2012

Jalan-jalan carik pasal .

Assalamualaikum dan salam 1 blogger . Ekceli , sepatutnya entry nie di-update semalam tapi aku tak berkesempatan . Maka , harinie larh boley update (hiho. macam busy cgt . ahaha)

 Just nak update yang aku hang out dengan makcik aku dengan cousin tersayang . Kitaorang hangout dekat ikea sebab makcik eden nak jalan-jalan kat situ . Part paling best dekat ikea cousin2 aku yang kecik tuh pergi kutip pensil dekat situ . Setiap tempat dia amek . Aishh .. budak-budak . Ahaha . Dia kata nak jual kat kawan2 . Macam-macam larh diaorang nie . Pening nak layan kerenah diaorang tapi best . "Berkawan dengan budak-budak lagi best" bagi aku larh . Hihi .

Lepas dag hang out dekat ikea , cousin2 aku semua nie "lapar" aiskrim . So kitaorang hang out dekat curve pulak . Beli ais krim kat mcD . So , kitaorang  carik tempat !! Akhirnya jumpa . Dah dok diam2 makan aiskrim , semua keluarkan phone + kamera sebab nak tangkap gambar . Ahaha . Here we go !!!

My cousin ummi , me and my sisto :)
McFlurryOreo always be my favourite

Tu dia .. Cousin aku yang laki dok main . Macam playground pulak diaorang buat . Ahaha.


4gadis melayu . cewahhh :D

Yang dekat belakang tuh , makcik eden !! Cikgu sekolah menengah Siti Islami . Anak dia yang sebelah eden tuh :)

Comei tak kami . Ahaha

Nampak tak ? Lagi sikit jew dia nak tinggi dari eden . Huh !

Farah iwana dan ummi :) My heart .

Yang farah iwana nie blogger jugak. Nak follow dia ? Jap eyh :)
 Farah iwana Pergi kat sini ye <----- :) Okay , farah nie lagi tinggi dari aku :(

Ummi soffiyah :)

Budak nie kalau dah dok depan kamera , memang pandai posing . Dia suka tangkap gmbr mcm kami :D

Itulah pengembaraan kami jalan-jalan carik pasal . Ahaha . Ekceli ada banyak lagi gambar tapi dekat cousin aku so aku letak sikit jew larh . Takmo letak banyak2 malu . Ahaha . Wekkk ! Gambar semua nie aku tak edit because dah jelas + Aku suka yang original :D

Dah semua main + makan aiskrim + tangkap gmbr kitaorang balik dekat rumah eden . Dah sampai semua amek pinggan mangkuk cawan sebab semua dah lapar . Menu laksa + nasi putih + sayur lomak + ikan bilis tumis ! Akhirnya tecapai jua cousinku yang ummi nak makan laksa :) Suka benor dia dengan laksa . Habis berapa mangkuk ntah . Ahaha .Dah makan aku on lappy sebab ada "benda penting" nak buat . Dah bukak lappy maka bukak larh fb padahal aku kena bukak lagi penting dari fb . Huhu . Pastu semua cousinku masuk bilik then disitu menyingkap kembali kenangan masa kecik-kecik . Kitaorang gelak2 dan macam2 lagi . Rindu giler kenangan tuh :'(

Selepas beberapa jam , diaorang semua nak balik . Siap mandi lagi kat sini . Ahaha . Ekceli taknak lepaskan diaorang tapi nak buat cane kan , kena lepaskan jugak . Diaorang dah balik , rumah aku pun jadi sunyi balik :'(

Okay , itu jew nak cerita . Daaaa . Assalamualaikum :)

P/s : Nanti makcikku nak ajak jalan lagi . Pasni aku tak boley join sekali :( Sedey . Btw , Kenangan nie aku takkan lupa . Sayang korang always :)

Bersambung ...

menulis kerana ikhlas maka membaca jugak haruslah ikhlas

1 comment:

Abby said...

heyy , nice picture. join this segmen .
http://biby-fiessta.blogspot.com/2012/06/segmen-blog-aku-blog-ceria-by-abby.html