Saturday, 31 March 2012

Offer belajar dari KLMU :D

Assalamualaikum dan salam 1 blogger.yeah!akhirnya aku dapat meng-HUPDATE blog lagi.Aku suka!Aku suka!Korang tak suka sudah.HAHAHA.

Alangkah gumbiranya hatiku bila aku dapat offer dari KLMU.So mula larh berangan yang aku bakal jadi CHEF yang terkenal.HAHA.Mulanya macam nie,aku dapat call dari seseorang pada pukul 7:42pm bertarikh 30.3.2012 tapi aku tak angkat disebabkan aku tak dengar.Aku pown pelik sapo larh call eden nie??.."Orang itu" tidak berputus asa dia call lagi pada pukul 8:01pm dan aku angkat dan jawab dengan berhemah dan berlemah-lembut.Ayu tak?HAHA..Okay,
SILA BACA PERBUALAN DIBAWAH JIKA INGIN TAHU KISAH SELANJUTNYA.TERIMAKASIH :)

A:PIHAK KLMU
B:PIHAK KLMU(orang atasan)
C:AKU
Babak 1
A: Hello!nie nur syahirah kew?
C: ye saya.nape?
A: okay,tahniah anda terpilih untuk sambung belajar dekat KLMU dalam course kulinari.
time nie aku diam sebab terkejut =,=''' .dia sambung..
A: memang minat ke nak amek kulinari.
C: yyup!sgt minat (excited bhai :D)
A: kalau berminat saya serahkan pada bahagian pihak atasan untuk lebih lanjut ye.sekejap ye..
C:OKAY!!(excited lagi!!!!)

Babak 2
pihak atasan cakap dengan aku larh!!hehehe
B: Assalamualaikum.nie nur syahirah kew?tahniah sekali lagi anda terpilih sambung belajar dekat KLMU course kulinari
C : (Terkejut aku dengar suara dia.haha) emm..ye saya..tapi macam mane saya boley dapat offer nie sedangkan saya tak apply pown?(serius!aq mmg tak apply pown)
B: Kami kat sini dah check keputusan anda dekat skola.dan anda lulus kan.dapat berapa kredit?
C: Saya dapat 5 kredit.emm
B: So nak tak offer nie?
Lepas orang tuh tanya soalan tuh aq rase pelik sbb dgr org gelak then tiba-tiba suara "pihak atasan" tuh aku macam kenal!!!!! tapi aku buat dont know lagi..
C: Emm,kena tanya parents dulu larh,Boley kew tak belajar kat sana..Nape gelak?..emm..boley tak tanya nie nama sapa?(aku jadi tak tentu arah sbb dgr suara org gelak lagi dan suka ati aku jew nak tau nama dia.HAHA)
B: Nie org belakang yang gelak.So nak tak offer nie?
C: Emmm..kena tanya parents dulu

Lepastu,aku dengan "Orang atasan" nie diam.Kami membisu.Tak lama lepastu dia tanya lagi dan tiba-tiba dia dan juga pihak KLMU gelak dan aku macam agak dan tahu siapakah beliau!!!
Rupa-rupanya capital F dengan membe dia mempermainkan aku.OH TIDAK!!!dan aku pown terus jerit dekat telinga dia.Lantak pi ar.Sape suruh buat cik macam nie?huhu..Aku rasa telinga dia berdarah kowt.HAHA.Sampai hati buat saya macam nie tapi its okay..Lagipown mase tuh aku bad mood dan dia datang dengan membawa kegembiraan padaku.HAHA.Bila aku pikir balik,sangat kelakar dan sepatotnye dah lepas office hours mane ada orang buat call lagi kan?Kenapa larh aku tak perasan dari awal lagi!!!eeee!!Tapi yang best KAMI sama-sama gelak :D
He always give me surprise.smile for you  capital F

THANKS ALLAH :)



menulis kerana ikhlas maka membaca jugak haruslah ikhlas

1 comment:

Nurain How @ Nurain Mohd Arif said...

Hahahaha...capital F tu nampak mcm special je . Ain pun pernah kena . Lagi terok laa , kononnya pihak UPM . Lagi la kan excited . Nak terajang sayang , sabar je la .